Hae tästä blogista

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kansainvälisten suurmarkkinoiden tunnelmaa

Kävimme eilen oman perheen voimin Lahden Kansainvälisillä suurmarkkinoilla ensimmäistä kertaa. Paikalla oli kyllä hyvä fiilis ja ihmisiä nämä markkinat näyttivät houkuttelevan paikalle runsaasti. Kaikilla tuntui olevan rento tunnelma ja ihmisiä istuskeli eri kojuilla nauttien eri maiden antimista. Mukana oli kaiken ikäistä kävijää.

Paikalla oli monen eri maan edustus ja ostettavissa oli erilaisia ruokia, leivonnaisia ja tavaroita. Harmi, kun ei tullut napattua paikan päältä yhtään kuvaa.

Me söimme markkinoilla italiaista pestopastaa, joka maistui tosi hyvin myös J:lle. Jälkkäriksi kävimme hakemassa kolmeen pekkaan ranskalaisen krepin, jossa oli täytteenä nutellaa, banaania ja kermavaahtoa. Tämä jäi oikeastaan minun M:n syötäväksi, sillä J oli kylläinen pastasta. Pasta sekä kreppi olivat molemmat todella herkullisia!

Lisäksi tarjolla olisi ollut kreikkalaista ruokaa, kuten pita gyroksia, meksikolaista purtavaa, valtavan kokoisia hodareita sekä aitoa toffeeta ja nougattia Briteistä, italialaisia ja ranskalaisia oliiveja ja paljon muuta kuten juustoja, oliiviöljyä, leipiä, vöitä, kukkia ja muita tavaroita. Yhdestä kojusta sai tuoreista hedelmistä tehtyjä smoothieita,  jollaisen olisin halunnut maistaa, mutta kojulle oli kauhea jono, joten jätimme tämän väliin. Paikalla oli myös lapsille pomppulinna.

Teimme myös pienen herkkuostoksen kotiin. Ostimme Italialaista saksanpähkinäsuklaata. Suklaa oli aivan kakkupalan näköinen, mutta täyttä suklaata herkullisilla pähkinänpaloilla varustettuna. Tätä herkkua nautimme M:n kanssa illalla J:n mentyä nukkumaan. Ja jäi siitä pienet palat vielä näin sunnuntai-aamun nautinnoksi.


 
Rentouttavaa sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. Kansainväliset suurmarkkinat ovat kyllä kivoja :) Ne ovat yleensä kaksi kertaa kesässä Turussa, jolloin mennään sinne jos vain ollaan kaupungissa.

    VastaaPoista
  2. Tykkkäsin itsekin kovasti. Lahdessa ne järjestetään ymmärtääkseni kerran vuodessa ja tullaan kyllä jatkossakin käymään! 😊

    VastaaPoista