Hae tästä blogista

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Tallinna ja viikonloppu


Kävin lauantaina Tallinnassa M:n ja veljeni kanssa. Lähdimme aamusta ja illasta tulimme takaisin eli kyseessä oli nopea päiväristeily.

Reissun ensisijainen tarkoitus oli hakea juhannukseksi hieman juomia, sillä meitä on lähdössä mökille iso porukka, yhteensä 11 henkilöä.  Toki porukassa on myös lapsia mukana, joten ihan juomiseksi juhannus ei mene ja ainakin minun ja M:n ostamat kolme laatikkoa tulevat kestämään pitkään.

Meillä oli Tallinnassa aikaa pyöriä neljä tuntia. Heti laivasta päästyämme lähdimme etsimään ruokapaikkaa, joka löytyikin sitten vanhasta kaupungista ihan vahingossa.  Paikan nimi oli Restoran Kuluaar. Emme olisi paikkaan löytäneet ilman sisäänheittäjää. Sisäänkäynti ravintolaan oli kadunvarressa sijaitsevan talon takana ja ravintola sijaitsi kellarikerroksessa eli maan alla.

Söimme tarjouksessa olevan pippuripihvin punaviinikastikkeessa. Pihvi oli tehty porsaasta ja pihvin lisäksi ateriaan kuului hieman salaattia, itse valitsemat perunat (lohkoperunat, ranskalaiset tai kermaperunat) ja juoma (iso olut/siideri tai lasillinen valko-/punaviiniä. Pöytään tuotiin myös vaaleaa sekä tummaa leipää ja yhdeltä henkilöltä tämä kustansi 13,90 €.

Ruoka oli hintaan nähden hyvää, paikka oli erittäin viihtyisä ja palvelu erinomaista. Suosittelen käymään!

Ruoan jälkeen kiertelimme hieman vanhassa kaupungissa, jonka jälkeen suuntasimme satamaa kohti. Kävimme Norde Centrumissa pyörähtämässä ja siellä sijaitsevasta Sports Direct -myymälästä ostin J:lle pienet sandaalit ja veljeni osti itselleen Niken kengät. Kauppakeskuksessa oli myös viinakauppa, josta ostimme tarjouksessa olleita Sinebrychoffin lime-lonkeroita.

Kauppakeskuksesta suuntasimme viimeiseksi Super-alkoon ostamaan loput juomiset. Mukaan maista tarttui siis parit kengät, 4 ltk somersby päärynää, 3 lkt lime-lonkeroa, 3 ltk kaljaa ja 2-viinabackiä. Juomat siis yhteensä seitsemälle hengelle.

Ja pitihän sitä vielä tulomatkalla ostaa laivasta hieman karkkia mässyteltäväksi. :)

Sadetta ja kovaa tuulta lukuun ottamatta reissu oli kyllä mukava. Taisi kaikilla olla kengät enemmän tai vähemmän märät, kun pääsimme takaisin laivaan. Kotona olimme M:n kanssa vähän yli kymmenen illalla ja kyllä uni maistui, kun tavarat oli saatu purettua, syötyä iltapalaa ja käytyä suihkussa.

Sunnuntai-aamuna nukuin itsekin pitkästä aikaa puoli yhdeksään saakka, sillä J oli vanhemmillani hoidossa, kun tiesimme, että kotiintulo venyisi pitkäksi. Kävin sunnuntai-aamuna herättyäni keittämässä itselleni teetä ja tekemässä voileivät ja palasin sänkyyn syömään sekä katsomaan telkkaria. Löhöiltiin M:n kanssa sängyssä yhteentoista saakka! Aivan luksusta! Ja täytyy sanoa, että itse en ole näin myöhään ollut sängyssä ainakaan J:n syntymän jälkeen.

Vanhempani toivat J:n kotiin iltapäivällä ja kävimme heidän kanssaan kävelemässä venesatamassa ja katselemassa veneitä. Pieni venekuume taisi iske useampaan henkilöön tuon kävelyn aikana, sillä aloimme miettiä veneen ostoa puoliksi vanhempieni kanssa. Ei olisi ostoideaa varmaan syntynyt, jollei isäni kaveri olisi parhaillaan myymässä venettään. Mutta, voihan olla, että tämä oli vain tällaista sunnuntai-haaveilua. Välillä on hyvä haaveilla! :)

Toivottavasti kaikki ovat saaneet rentoutua viikonloppuna ja kerättyä voimia alkaneeseen viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti