Hae tästä blogista

tiistai 31. toukokuuta 2016

Mummon raparperipiirakka

Mikä onkaan parempaa kuin juuri uunista tullut raparperipiirakka ja tuhti kasa vaniljakastiketta! Olemme istuttaneet tänä keväänä omaan pihaamme raparperipiirakan ja tein viikonloppuna ensimmäisen piirakan ihan omista raparpereista. Ja voi, että siitä tuli hyvää!

 

Olen saanut reseptin raparperipiirakan tekoon mummoltani ja nyt jaan sen teidän kanssanne. Huomatkaa, että reseptissä kkp = kahvikuppi. Itse pohdin reseptin saadessani, että minkä kokoista kahvikuppia tässä oikein pitäisi käyttää, mutta mummoni neuvoi, että kahvikuppi on reilu desilitra. Olen siis itse käyttänyt ihan normaalia desimittaa, mutta laittanut aina reilun desin yhtä kahvikuppia kohden.
Ohje tässä:


3,5 kkp rasvatonta piimää
1,5 kkp sokeria
0,5 kkp sulaa rasvaa
4-5 kkp vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
raparperin paloja


Sekoita raparperipaloja lukuunottamatta kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kuori raparperi ja pilko paloiksi. Levitä raparperinpalat taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia sekä sokeria.
Paista 220 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Sitten vain pala piirakkaa lautaselle, päälle runsaasti vaniljakastiketta ja nauti!
Meillä piirakka hävisi nopeasti parempiin suihin vieraiden avustamana, joten kuvaa piirakasta ei valitettavasti ole.
Herkullista ja aurinkoista alkukesää! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti