Hae tästä blogista

torstai 2. kesäkuuta 2016

Perheen merkitys



Olen aina ollut ihminen, kenelle perhe ja sukulaiset ovat olleet todella tärkeitä ja nautin jouluista sekä juhlista, jotka vietetään isolla porukalla. Suvussani joulut on usein vietetty yli kymmenen (10-20) hengen porukassa ja juhannuksenakin paikalla on ollut runsaasti ihmisiä.
Itselleni on myös pienestä pitäen ollut selvää, että haluan omia lapsia, vähintään kaksi. Itselläni on kolme veljeä, joten minulle on hyvin luontevaa, että lapsia on enemmän kuin yksi ja perheessä vähän hulinaa.

Olenkin ollut onnekas löytäessäni 2008 nykyisen mieheni M:n. M:ssä minuun vetosi ensimmäisenä hänen huumorintajunsa ja olemmekin nauraneet paljon yhdessä. Astelimme M:n kanssa alttarille vuonna 2014 ja tammikuussa 2015 perheemme kasvoikin ihanalla pojalla. Poikamme J on 1,5 –vuotias ja energiaa riittää kuin muurahaispesässä. On aivan ihanaa seurata, miten pieni ihminen kehittyy niin nopeasti ja oppii kaikkea uutta.

Tällä hetkellä perheemme koostuu minusta, miehestäni M:stä, pikku J:stä sekä Pepsu-kissastamme. Ihanaa, miten hyvin Pepsu on ottanut J:n vastaan ja malttaa pitää kyntensä sisällä, vaikka J välillä silitteleekin hiukan kovakouraisemmin.

Äärettömän kiitollinen olen myös omista vanhemmistani, ketkä ovat auttaneet meitä todella paljon lähinnä lapsen hoidon ja remonttien kautta. Isäni on tehnyt meillä jos jonkinlaista remonttia tässä reilun vuoden aikana ja äitini on mielellään ottanut J:n silloin tällöin yökylään, jotta ollaan saatu M:n kanssa nauttia kahden keskisestä ajasta. Vanhemmilleni on varmasti kertynyt kilometrejä jonkin verran, sillä he asuvat noin tunnin ajomatkan päässä meiltä.

On myös hienoa, kuinka paljon J:llä on häntä rakastavia ihmisiä ympärillään. Hänellä on molemmat mummot, pappa ja vielä kolmet isoisovanhemmat (eli minun ja mieheni isovanhemmat, mikä se virallinen nimitys nyt onkaan) sekä kaksi setää, täti, kolme enoa ja kaikki muut sukulaiset sekä ystävät.

Suurin osa sukulaisistamme asuu eri paikkakunnalla, mutta onneksi autot kulkee ja matkaakin on vain tunti suuntaansa.

Perheellä ja lähipiirillä on kyllä tärkeä merkitys ainakin omassa elämässäni ja toivon, että J saa kokea yhtä tiiviit perhe- ja sukulaissuhteet, kuin itsekin olen saanut.

Tässä on muutamia kuvia, joita tuli räpsittyä eilen iltapäivällä samalla kun kirjoitin tätä tekstiä ja nautin J:n kanssa auringosta. Ihastelimme myös kauniisti kukkivia sireenejä pihallamme.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti