Hae tästä blogista

torstai 23. kesäkuuta 2016

Juhannuksen viettoon!


Blogissa hiljenee nyt muutamaksi päiväksi, sillä lähdemme perheen kanssa juhannuksen viettoon mökille. Ihanaa!

Eilinen päivä meni tavaroita pakatessa ja talon siivoamisessa, sillä minusta on mukavampi palata reissusta siistiin kotiin. Tänään olemme olleet M:n kanssa normaalisti töissä ja J on ollut päiväkodissa. Lähdin kolmelta töistä, kävin hakemassa J:n hoidosta ja suuntasimme juna-asemalle hakemaan veljeäni, joka tulee meidän kyydissä mökille. Siitä sitten kotiin syömään pikaisesti ja heittelemään tavaroita autoon. M pääsi töistä viideltä ja hänen tultua kotiin, starttasimme saman tien kohti mökkiä.


Juuri nyt olemme siis autossa ajelemassa kohti määränpäätä. Mökillä meitä odottaakin jo minun vanhempani, nuorin veljeni (6 v.) sekä toinen veljeni vaimonsa ja poikansa (3 v.) kanssa.

Matka mökille kestää tavallisesti noin kolme ja puoli tuntia, mutta juhannusruuhkaa on paikoittain ollut, joten varmaan tänään matkan kesto on lähemmäs neljä tuntia. Tämä ilta menee siis perillä lähinnä tavaroiden purkamisessa, sänkyjen petaamisessa ja seurustellen. Huomenna onkin sitten jo JUHANNUS!

Jostain syystä odotan vuodessa eniten joulua, mutta hyvänä kakkosena tulee juhannus! Perinteisesti huomenna on tiedossa (säävaraus) ulkona oleilua, pelien pelailua (kuten mölkky ja kroketti), trampoliinilla hyppelyä, lapsien perään katsomista, syömistä ja oleilua. Illalla saunomme sekä uimme ja usein päällä onkin tavallisen puusaunan lisäksi myös savusauna, joten saunominen tapahtuu pitkän kaavan mukaan. Saunomisen jälkeen syömme varmasti taas yhdessä naapurimökin porukan kanssa, josta ilta vaihtuukin kätevästi yhdessä oleiluun.

Pienimmät lapset menevät tietenkin aikaisemmin nukkumaan kuin aikuiset, joten olemme suunnitelleet, että lapset nukkuvat päämökin parvella äitini kanssa ja muille katsotaan nukkumapaikat tänään illalla, tai sitten ne on jo päätetty kun me pääsemme perille. Mökin lisäksi on saunamökki, jonne mahtuu neljä sekä isovanhemmiltani lainattu asuntovaunu.

Iltaa tulemme varmaan viettämään naapurimökillä, jolloin kovaääniset jutut ja naurun pyrähdykset eivät herätä pikkuisia ja itkuhälyttimellä pystyy kätevästi valvomaan, jos pienet sattuvat heräämään.

Olemme M:n kanssa saaneet töistä juhannuksen jälkeisen maanantain vapaaksi, joten lähdemme ajelemaan kotiin vasta maanantaina. Kerron teille alkuviikosta, kuinka meidän juhannuksemme sujui ja laitan hieman kuvia viikonlopusta.

Oikein mukavaa Jussia kaikille! <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti