Hae tästä blogista

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Neuvola + lääkäri

J:llä oli eilen 1,5-vuotis neuvola ja lääkäri. J on kasvanut tasaisesti ja tällä hetkellä hänellä on painoa 11,8 kg ja pituutta 80,8 cm.


J:llä on muutamia sanoja sanavarastossaan, joita hän käyttää. Toiset sanoista tulevat hyvinkin selkeästi ja osassa on kova yritys. Joitakin sanoja tulee ihan toistuvasti ja joitakin on kuultu vain muutaman kerran. Tällä hetkellä häneltä tulee seuraavia sanoja:
 
äiti
dädä (eli iskä)
heihei
kiija (kirja)
hyvaa (hyvää yötä)
ihahaa (hevonen ja laulu)
vetta (vettä)
leipaa (leipää)
pumpa (Bumba-lastenohjelma)
mau (kissamme pepe)
hauva
lehma (lehmä)
jo (joo)
tytto (tyttö)
haloo
kaka (kakka)



Tuntuu, että tässä viimeisimmän kuukauden ja jopa viikon aikana on tullut paljon näistä sanoista käyttöön. Viime viikon aikana J:n mökkeillessä vanhempieni kanssa, hän oppi sanomaan "leipaa" ja "kaka". Sunnuntaina syödessämme hän osoitti maitopurkkia ja tokaisi melko selkeästi pari kertaa "lehma".


Hampaita J:llä on tällä hetkellä lähinnä edessä, joten ruokia vielä muussaillaan. Isomman palan eksyessä suuhun, J sylkee ruoan ulos nopeasti. Hänellä on ylhäällä edessä neljä hammasta ja alhaalla edessä kaksi. Nyt hänelle on tullut ylös yksi hammas lisää, mutta siitä on vasta pää näkyvissä ja samoin alhaalla samalla kohdalla pilkistää hieman hampaan kärkeä.


Pottailu sujuu ikään nähden kuulemma hyvin. Potalla istuskellaan ja välillä sinne vahingossa tulee pisu tai kakka, josta J itse ei vielä ole moksiskaan. Pikku hiljaa edetään.


Yhden suuren muutoksen huomasin J:n käyttäytymisessä neuvolakäynneillä. Tähän asti J on ollut käynneillä todella nätisti ja kaikki tutkimukset on saanut tehdä. Mutta tänään J näytti, että hänellä on todellakin omaa tahtoa ja, että vastaa osataan laittaa. Punnitus, pituuden mittaaminen, vatsan ja kivesten kokeilu oli yhtä taistoa. Lopuksi lääkäri katsoi korvat ja totesi ennen korvien tsekkausta, että niitä ei ole välttämätöntä tarvitse katsoa jos J laittaa kovasti vastaan. Arvatkaapa mitä?! Lääkärikin oli ihmeissään kun korvien katselusta J ei ollut moksiskaan. J:llä on toukokuussa putkitettu molemmat korvat useiden korvatulehdusten johdosta ja lääkäri tarkisti, että putket ovat pysyneet paikoillaan.


Seuraava käynti olisi sitten 2-vuotiaana. Tässä muutamia kuvia hieman vajaan vuoden sisältä, joita löytyi puhelimen kätköistä:


Ensimmäisiä seisomisia tukea vasten 2015

Istuskelua

 
Väsynyt leikkijä <3
 
Mummolassa tietokoneen tutkimista

Talvi-ulkoilua
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti