Hae tästä blogista

perjantai 1. heinäkuuta 2016

Prokkis - hiekkalaatikko

Ajattelin vähän kirjoitella meille tulevasta hiekkalaatikosta, vaikka projekti ei olekaan vielä valmis. Ostimme hiekkalaatikon J:lle Biltemasta. Kyseessä on kannellinen hiekkalaatikko, jonka kansi taittuu kahdeksi penkiksi. Kansi oli meille ehdoton ominaisuus, sillä tiedän, että Pepsu-kissamme kävisi muuten tekemässä hiekkalaatikkoon omat tarpeensa ja ehkä muutkin ohi kulkevat kissat. Penkit tarjoavat myös istumapaikan aikuiselle hiekkalaatikolla ja J tulee varmasti käyttämään penkkejä myös omiin leikkeihinsä.



Tiistai-aamuna suunnittelin, että jatkaisin hiekkalaatikon työstämistä töiden jälkeen. Suunnitelmani myös toteutuivat! Töiden jälkeen vietin muutaman tunnin pihalla kaivaen ja tehden hiekkalaatikon paikkaa. Täytyy sanoa, että oli hikistä hommaa auringon paahtaessa, mutta olen lopputulokseen tyytyväinen.

Kaivoin ensin maata pois hiekkalaatikon kohdalta, jonka jälkeen tasoitin maan ja levitin suodatinkankaan, jotta rikkaruohot eivät pääse kasvamaan hiekkalaatikkoon. Meillä oli ylimääräisiä pihakiviä jemmassa, joilla päätin ympäröidä hiekkalaatikon, tällöin hiekat eivät ole suoraan nurmikolla jos J innostuu kaatamaan hiekkaa lapiolla pois hiekkalaatikosta ja myös nurmikko on helpompi ajaa, kun ruoho ei kasva hiekkalaatikossa kiinni. Lopputulos hiekkalaatikon paikan suhteen näyttää tällä hetkellä tältä ja itse hiekkalaatikko siis tulisi tuohon kivien keskelle (toivottavasti olen mitannut oikein hiekkalaatikon kehikon koon):




Hiekkalaatikon laudat olen käsitellyt kahteen kertaan ruskealla puuöljyllä ja nyt laudat odottavat tallissa kokoamista.


Ajatuksena olisi, että viikonlopun aikana saisimme kasattua hiekkalaatikon ja upotettua paikoilleen. Sitten olisikin vuorossa laatikon täyttäminen hiekalla ja M on luvannut hoitaa hiekan hankinnan. Toivotaan, että saadaan laatikko hiekkoja myöten valmiiksi ensi viikon aikana, sillä M:llä alkaa ensi viikon jälkeen loma, niin voisivat sitten J:n kanssa leikkiä hiekkaleikkejä kotipihalla.

Kerron kun hiekkalaatikko on täysin valmis ja laittelen kuvia sen käyttöön otosta. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti