Hae tästä blogista

torstai 28. heinäkuuta 2016

Myyräkuumetta ja mökkiviikon tunnelmia

Moikka ja pahoittelut parin viikon hiljaisuudesta. Blogin kirjoittaminen on vähän jäänyt, sillä olemme keskittyneet M:n paranemiseen myyräkuumeesta.  

Kuten kerroinkin, vietimme viime viikon mökkimaisemissa, josta ajelimme viime perjantaina kotiin. Lomaan on mahtunut kaikenlaista niin hyviä ja huonojakin juttuja. M:llä alkoi mökillä selkäkivut, joiden luulimme johtuvan sängyn patjasta. Viime perjantaina M:llä nousi kuume ja viikonlopun aikana kuumetta olikin jo lähemmäs 40 astetta. Vielä maanantain M sinnitteli kotona, mutta lähti myöhään maanantai-iltana päivystykseen oksennettuaan. Selvisi, että kyseessä on myyräkuume ja M jäikin saman tien osastolla. Tänään hän pääsi osastolta kotiin, kun kuume helpotti vihdoin.

Paraneminen on kuitenkin vielä kesken ja M:lle määrättiinkiin kaksi seuraavaa viikkoa sairauslomaa. Hän ei saa rasittaa itseään fyysisesti eikä ajaa autolla, sillä näkökyky on sumea. Esimerkiksi telkkari M ei näe katsoa, hän erottaa hahmoja, mutta ääriviivat eivät näy selkeästi. Myös puhelimen viestienluku tapahtuu nenä kiinni puhelimessa. Todella ikävä tauti, mutta onneksi sen voi sairastaa vain kerran elämässään. Toivotaan, että M paranisi tämän parin viikon aikana.

Sitten vähän iloisempia tunnelmia meidän viime viikon mökkireissusta.
Säät olivat loistavat, joten kaikki päivät tuli vietettyä ulkona oikeastaan kokonaan.
Yhtenä päivänä kävimme Saarijärvellä Puuha- ja eläinpuisto Veijarissa, jossa en ole itsekään koskaan aikaisemmin käynyt, vaikka lähellä mökkiä onkin. Oli kyllä todella kiva paikka ja nätit maisemat. Veijarissa oli paljon erilaisia eläimiä, kuten hevosia, lampaita, hanhia, kaneja, possuja, kalkkunoita, poroja, kanoja, undulaatteja, kilpikonna, liskoja, käärmeitä ja erillinen akvaariotalo, jossa oli erilaisia Suomen vesissä viihtyviä kaloja.

J tykkäsi katsella eläimiä ja oli tunkemassa sormiaan kaikkien häkkiin. Erityisesti akvaariotalo oli J:n mieleen. Siellä J juoksenteli ympäriinsä osoitellen kaloja ja huutaen "kala, kala!"


Puistossa oli myös  pomppulinnoja, vesiaktiviteetteja, lasten köysirata, maastopyöräilyä, riippusilta, trampoliini ja kaikkea muuta kivaa lapsille. Käykää ihmeessä tutustumassa Veijarin nettisivuihin, mikäli liikutte kesällä Saarijärven suunnalla. 


Kuten, joka kesä, myös tänä kesänä täytyi päästä käymään Tuurin kyläkaupassa, vaikka siellä ei mitään ihmeellistä sinänsä olekaan. Löysin Tuurista kuitenken Vero Modan trikoomaksimekon alennuksesta ja kännykkääni uudet suojakuoret, sillä vanhat olivatkin jo aikaisa eläneet. :)

Mökillä sitten tulikin nautittua ulkoilusta, kuten kävelyistä ja lasten kanssa pihalla leikkimisestä. Joka ilta saunottiin ja uitiin, ihanaa! J tykkäsi myös kovasti saunomisesta ja järvessä käymisestä. Hän olikin vahvasti sitä mieltä, että kun järvestä päästiin takaisin saunaan, kaksi sekuntia saunomista riitti ja hän ponkaisi pystyyn huutaen "mennään!". :D

Kokeilin mökillä myös pikaisesti ensimmäistä kertaa elämässäni purjelautaa! Ei ollut mikään helppo juttu ja jos tuulta olisi ollut yhtään enempää, olisin todennäköisesti päätynyt ties minne. Lauta tosin sopi ilman purjetta hyvin myös melomiseen istuen. :D Täytyy ensi kesänä yrittää ottaa tuo lauta ja purje haltuun, sen verran hauskalta touhulta vaikuttaa. 

Itselläni alkaakin ensi viikolla taas työt, J tutustuu uuteen päiväkotiin ja äitini varmaan hoitaa ensi viikolla J:tä osittain, jotta hänelle ei tule heti loman jälkeen pitkiä hoitopäiviä, kun M parantelee itseään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti