Hae tästä blogista

maanantai 1. elokuuta 2016

Lastenhuone - lelujen säilytys


Kävin viikonloppuna äitini ja J:n kanssa Ikeassa ostoksilla. Samalla M sai jäädä kotiin hetkeksi lepäämään ihan rauhassa ja toipumaan.

Pääsyy Ikean reissulle oli J:n huoneeseen hankittava lipasto tai vastaava lelujen säilytystä varten. Tähän asti leluja on ollut lattialla sekä hoitopöydän alimmassa laatikossa.

Vaihtoehtoina lelujen säilytyspaikaksi minulla oli

1. Kallax hylly, jossa neljä lokerikkoa ja näihin korit
2. Stuva säilytyspenkki
3. Stuva 3-laatikollinen lipasto

Kallax hylly, kuva Ikean sivuilta
Stuva säilytyspenkki, kuva Ikean sivuilta
Stuva laatikosto, kuva Ikean sivuilta


Vaihdoehdoista päädyin kuitenkin Stuva 3-laatikolliseen lipastoon. Ajattelin, että tämä olisi pidemmällä aikavälillä paras ratkaisu kun J kasvaa. Stuva-sarjaa saa kätevästi kasvatettua ja muokattua tarpeen vaatiessa. Alimpaan laatikkoon ostin yhden korin, joten leluja saa koriin sekä korin viereen isompia leluja. Myöhemmin ylempiin laatikoihin voi ostaa esim. pieniä koreja, mikäli tavaroita haluaa erotella toisistaan.
J näyttää tykkäävän lipastostaan ja hänestä on mukava availla kevyesti aukeavia laatikoita. Viikonloppuna päätimme myös ottaa hoitopöydän pois käytöstä kokonaan, sillä housuvaippojen vaihto onnistuu sujuvasti missä vain ja näin saatiin huoneesta avarampi.
Stuva-kalusteita saa myös erivärisillä etuosilla, mutta itse päädyin valkoiseen, koska pidän neutraaleista ja yksinkertaisista väreistä ja ajattelin, että J:n kasvaessa neutraaliväri on hyvä valinta.

Lisäksi Ikeasta tarttui mukaan Försiktig jakkara, jolla J yltää itse pesemään vessassa kädet sekä Duktig työkalupakki. Työkalupakki oli J:llä kovassa käytössä kun auttoi minua kasaamaan Stuvan laatikostoa.

Försktig lastenjakkara, kuva Ikean sivuilta
Duktig työkalupakki, kuva Ikean sivuilta



Myös minä sain jotain pientä Ikeasta, meinaan uudet juomalasit. Meillä on kotona ollut paria erilaista juomalasimallia käytössä ja päätin, että nyt on aika yhtenäistää lasit. Päädyinkin Rättvikin juomalaseihin. Tilavuudeltaan lasit ovat 35 cl. Lasi on melko painava ja kookas, joten J: aloittaessa lasista juomisen täytyy varmaan ostaa pienempiä ja kevyempiä laseja lisäksi.
Rättvik juomalasi, kuva Ikean sivuilta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti