Hae tästä blogista

perjantai 5. elokuuta 2016

Pienen pojan kengissä


J:llä on jalka kasvanut tässä kevään ja kesän aikana melkoisesti, eikä hän ole ehtinyt kovin pitkään käyttämään yhtiä kenkiä.
Viimeisen kuukauden aikana J on liikkunut aika paljon sandaaleilla, joten huomasin, tässä yksi päivä, että tämän hetkiset tennaritkin alkavat olemaan pienen puoleiset. Koska olemme jo elokuun puolella ja syksyllä tulee varmasti ostettua jotkut välikausikengät, katselin hieman Facebookin kirppareita sekä Tori.fi –sivuja. Löysinkin Torista samalta myyjältä muutamat kengät, jotka kävin tänään ostamassa.
Maksoin kengistä vain kuusi euroa ja sain tarralenkkarit, jotka menevät hyvin päiväkodissa sekä tennarit, joita voi käyttää kaupoilla tai kyläillessä. Molemmat ovat kokoa 23.
Molemmista huomaa, että niitä on hieman käytetty, mutta uudetkin lenkkarit olisivat parin ensimmäisen hiekkalaatikkoreissun jälkeen aivan saman näköiset.
Mahtavaa, että ihmiset kierrättävät lasten vaatteita, sillä on turha ostaa tuliteriä kenkiä pihaleikkeihin jos ne jäävät kuitenkin kuukaudessa - kahdessa pieniksi.
Olen erittäin tyytyväinen löytööni, joka samalla vähensi listalta yhden tai kaksi hankintaa. Päiväkodin alkamiseen olemme varustautuneet ostamalla J:lle kesän aikana myös uudet kumisaappaat pienien tilalle. J:llä on melko rintava jalka, joten kumisaappaissa oikeastaan vain Nokian kumisaappaat tuntuivat menevän helposti jalkaan, joten saappaat ovat Nokian.
Eilisen kenkienhakureissun yhteydessä kävin Lindexillä ostamassa J:lle uudet sisätossut, yllättäen pienien tilalle. J:llä oli myös aiemmin tällaiset sukkamaiset tossut, jotka ovat mielestäni olleet tosi hyvät ja pysyneet loistavasti jalassa.
Kenkien ostaminen pienelle lapselle on haastavaa, ainakin minusta. Vielä kun kyseessä on rintava jalka, tuntuu olevan vaikeaa löytää sopivia varrellisia kenkiä. Mutta ilman rintavuuttakin koen kengät haastaviksi, sillä ainakin itse pohdin aina pitkään, että onko koko nyt varmasti oikea, tunnustelen varpaita, yritän saada poikaa seisomaan paikallaan kengän pohjallisen päällä ym. Olen myös kokeillut piirtää pojan jalan pahville, jotta voisi pahvia sovittaa kenkiin, mutta eihän poitsu malta pysyä niin pitkään paikallaan tai sitten on varpaat jo kippurassa. Huh huh….
Mutta, nyt on poika kenkien puolesta valmis päiväkotiin! Menemmekin tänään iltapäivästä tutustumaan uuteen päiväkotiin ja kerron siitä tarkemmin viikonlopun aikana. :)


Mukavaa viikonloppua kaikille!


 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti